1e editie OLD-Duuk in het Bosbad een groot succes!

Bron: www.lunteren.com

LUNTEREN – Maar liefst 150 deelnemers deden mee aan de eerste Ontnuchterende Lunterse Duuk in ons mooie Bosbad. Een geweldige opkomst voor de eerste keer!

Hoe is de OLD-duuk ontstaan: vorig jaar na de Oud Lunterse Dag ging een enthousiaste Bosbad-fan baantjes zwemmen. Er was ook een grote groep jongelui, zij waren op kamp in Lunteren. Met oranje mutsen op kwamen zij in het Bosbad een nieuwjaars(seizoens) duik nemen, zodat ze fris het nieuwe seizoen in konden gaan, vertelden ze. Waarop de Bosbad-fan zei: Nou ik ga de Oud Lunterse Dag-duik nemen want we hebben een paar iezig gezellige dagen hier in Lunteren gehad en ik wil weer fris en fruitig de nieuwe dag ingaan.

Dit vertelt aan badmeester Cees Roelofsen en zo komt van het één het ander… en nu is de OLD-duuk 2023 een feit.

Een rooie zakdoek op `t hoofd was de bedoeling (i.p.v. de oranje muts) maar heel veel mensen hadden er iets meer werk van gemaakt: veel deelnemers hadden zich in ouderwets zwemgerei of lange onderboksen gehesen. Zelfs deeres en keels die net het bed uit kwamen rollen gingen in ‘t nachtgewaad een duuk nemen.

Na een lekker bakje koffie/thee werd door niemand minder dan onze kersverse Bovenste Beste Burger van Lunteren, de heer Telgen het startsein gegeven om in het heerlijk verwarmde (ondiepe) bad de ‘OLD-duuk’ te nemen.

Als afsluiting nog een kom snert (van de Plus Van Rinsum en in een kom van Wolter Kelderman) en de 1e OLD-duuk is een feit!

Zeker na alle positieve reacties is het voor herhaling vatbaar! Wil je volgend jaar meedoen des te meer reden om een abonnement van het Bosbad te kopen in 2024, want dan heb je gratis toegang!

Namens het Bosbad allemaal heel hartelijk dank voor jullie enthousiasme en hopelijk tot volgend jaar!