Voor jong en oud

Welkom in het Lunterse Bosbad

Het Bosbad is een familiebad dat activiteiten en faciliteiten biedt om samen plezier te hebben. Het Bosbad ligt midden in het prachtige Lunterse Buurtbosch, waardoor je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de natuur. Wij willen met name jonge gezinnen en ouderen faciliteren en daarbij streven we naar optimale veiligheid, goede hygiëne en een gemoedelijke sfeer. Ons vriendelijke personeel staat het hele seizoen voor u klaar!

Over het bosbad

Het mooiste buitenbad van
de Veluwe

Verwarmd buitenbad

Het diepe bad wordt tot 21 graden verwarmd, waardoor onder andere de banenzwemmers het hele seizoen terecht kunnen.

Helder zacht water

Het Bosbad staat bekend om zijn zachte water dat direct uit de Veluwse bodem wordt gepompt en kent nauwelijks een chloorlucht.

Voor gezinnen

De faciliteiten zijn speciaal ingericht op gezinnen. Een overzichtelijk bad met vermaak voor kinderen van elke leeftijd.

"Het is altijd weer genieten van de zon, schaduw, het heerlijke water én de gemoedelijke sfeer van het Bosbad."

Peter (36), Irma (32) en Yara (2)

Faciliteiten

Horeca

Bij de Toko kunt u drank, ijs, snoep en andere heerlijkheden kopen. Het aanbod hiervan wisselt per seizoen.

Kleedruimtes

Het Bosbad beschikt over individuele kleedruimtes waar jong en oud zich kan omkleden. Uiteraard zijn er ook toiletten aanwezig.

Douches

U kunt gratis gebruik maken van de koude douches om af te spoelen. Wilt u een lekkere warme douche na het zwemmen? Dan dient u hier een muntje van 50 cent in te gooien.

Kluisjes

Wil je je spullen veilig opbergen tijdens het zwemmen? Dat kan. We hebben voldoende kluisjes die middels een muntje van 10 cent te gebruiken zijn.

Ligweide

Het Bosbad siert zich door de grote groene ligweide, omringt door het prachtige bos. Voor de kids is er een groot speeltoestel aanwezig. En de allerkleinsten kunnen heerlijk spetteren in het peuterbad.

Vrienden van het Bosbad

Het bad van ons allen

We zijn zo gewend dat het Bosbad er is, en toch is het geen vanzelfsprekendheid. Het Bosbad is een stichting en draait voor een groot deel op de opbrengsten van de abonnementen en de entreeprijzen.

Stichting Bosbad Lunteren

Daarnaast is het bad afhankelijk van een jaarlijkse bijdrage van de Gemeente Ede. Dit bedrag is in het verleden ter discussie gesteld. Een sterke vereniging Vrienden van het Bosbad is belangrijk, zodat het Bosbad kan aantonen dat er veel draagvlak voor het zwembad is onder de bevolking van Lunteren. De Vrienden hebben dus een belangrijk aandeel in het behoud van het zwembad!

Vrienden van het Bosbad

De vereniging ‘Vrienden van het Bosbad’ toont de verbondenheid aan die mensen met het Bosbad hebben én zorgt voor het financieel bijstaan van het buitenbad.

En met succes, want de afgelopen jaren hebben de ‘Vrienden van het Bosbad’ vele zaken mogelijk gemaakt dankzij de contributie van de Vrienden en de opbrengsten van de TOKO.

Hoe groter het aantal leden van de vereniging, hoe groter het draagvlak van de Lunterse gemeenschap. En dus des te meer zekerheid op het ontvangen van een bijdrage vanuit de gemeente.

Meld je daarom aan als lid van de ‘Vrienden van het Bosbad’ voor slechts 15 euro per jaar en ontvang het prachtige boek over de geschiedenis van het Bosbad cadeau.

Word een Vriend van het Bosbad!

Historie

De geschiedenis van het Bosbad

Het Bosbad Lunteren is gebouwd in 1937 en aangelegd in harmonie met de bosrijke omgeving. De baden hebben natuurlijke glooiende vormen en de ligweiden zijn terrasvormig aangelegd voor prettig overzicht. De tuinpartijen en bomen op en aan de rand van het terrein laten het bad opgaan in de bosrijke omgeving. Dit alles maakt dat het Bosbad een uniek en rustgevend karakter heeft.

Nadat het bad een tijd in particuliere handen is geweest, heeft de gemeente Ede eind jaren ’70 het bad overgenomen en zich over de exploitatie ontfermd. Vanaf 1989 gingen er, in het kader van herstructurering van de zwemvoorzieningen in de gemeente Ede, binnen de gemeentelijke politiek stemmen op om het Bosbad te sluiten. Een particuliere actie van de Lunterse bevolking leidde tot een overdracht van de exploitatie van het bad aan de Stichting Bosbad Lunteren.

Het Bosbad Lunteren weet alleen van doorgaan, zelfs de soldaten uit Canada, die in Lunteren gestationeerd waren tijdens WOII, hebben meegeholpen om het Bosbad te redden.

Dit en meer is terug te vinden in het prachtige boek “70 jaar Bosbad, een boek vol herinneringen” uitgebracht in 2008.