Coronamaatregelen verder versoepeld

“Laat maar komen, die bezoekers.” Zo zou je de sfeer kunnen beschrijven die er heerst bij het personeel van het Bosbad. Opgelucht dat de maatregelen rond Corona voor een belangrijk deel zijn versoepeld. Afgelopen maandag viel het besluit om opnieuw meer bezoekers toe te laten. De tijden voor recreatief zwemmen worden verruimd en de leeftijdsbeperkingen komen te vervallen. Hierdoor wordt het weer mogelijk om met het hele gezin naar het zwembad te gaan.

Het mooie weer van afgelopen week zorgde voor een goede sfeer in en rond de baden. Hans Kars, al meer dan dertig jaar bedrijfsleider van het Bosbad, vat het samen: “Erg gezellig. De bezoekers moesten misschien even wennen aan de regels rond hygiëne en afstand houden, maar je merkt dat eigenlijk iedereen meewerkt. Dit geeft vertrouwen voor de komende periode.” 

Nu de overheid de beperkingen voor sportgelegenheden heeft gewijzigd is het voor het Bosbad mogelijk om ook recreatieve zwemmers boven de achttien jaar te ontvangen. Het blijft voor deze groep belangrijk om de anderhalve meter afstand te bewaren. Hans: “dit is formeel de verantwoordelijkheid van de bezoeker. We gaan niet handhaven, maar zullen de bezoekers op het hart drukken zich hieraan te houden.” Het nieuwe rooster maakt onderscheid tussen banenzwemmen (vooraf reserveren, uitsluitend op de dag zelf via 0318 – 48 43 39) en recreatief zwemmen, waar een maximum aantal bezoekers wordt toegelaten: