Wipkippen vinden een nieuw thuis

Ik word wakker van de zonnestralen die aan mijn veren kriebelen. Ik knipper met mijn ogen en weet niet waar ik ben; ik sta midden in een frisse, groene ligweide. Verderop zie ik mijn broer Wil staan. “Hoi Wout!” roept ie. Ik kijk om me heen en zie een helder blauw waterbad. En dan weet ik het. Ik ben in het Bosbad! Ik kan mijn geluk niet op en mijn goed geoliede scharnieren trillen van spanning. Als de poorten van het Bosbad opengaan en ik de papa’s, mama’s en kinderen zie binnenkomen, kan ik niet wachten! Ik ben er helemaal klaar voor! Er komt een klein jongetje naar me toe. Met zijn grote bruine ogen kijkt hij me nieuwsgierig aan. “Ik ben Thomas. Ik wil spelen”, zegt ie, en hij slaat zijn mollige armpjes om me heen. Thomas houdt zich goed vast en ik wip heen en weer. Thomas kraait het uit en ik geniet van zijn plezier. En ook al ben ik maar een wipkip, ik voel me zo trots als een pauw!

Het Bosbad Lunteren is erg blij met twee nieuwe wipkippen op de ligweide. Ze staan in de schaduw bij het pierenbadje op een veilige plek voor de kleinsten onder ons. Wipkippen ‘Wil’ en ‘Wout’ zijn mogelijk gemaakt door twee betrokken inwoners van Lunteren. Zij genieten al jaren van het zwembad en wilden graag hun steentje bijdragen.